hegyremegyegyesulet@gmail.com

Hegyre megy – A jövőd nem egyre megy!

Misszió

Fontos nekünk

A Hegyre Megy Egyesület legfőbb céljai a szemléletformálással, fenntarthatósággal és klímavédelemmel kapcsolatos érzékenyítés, az önismeret- és személyiségfejlesztés, továbbá tudományos tevékenység végzése és közösségépítés. Az Egyesület tagjai aktív szakemberek, akik közösen tesznek a lentebb részletezett célok eléréséért.

Tovább

Természetjárás

Természetjárás, ökoturizmus, honismeret irányban fő célunk hazai és külföldi túrák, kirándulások, táborok szervezése és vezetése. A sportoláson és rekreáción túl, az ökotudatosság, természet-, és erdőismeret, természetvédelem, honismeret, környezeti nevelés tematikák szem előtt tartásával. Ezek mellett az Egyesület részt vesz a turistainfrastruktúra karbantartásában, fejlesztésében és túrakalauzok, útleírások, tájékoztatók készítésében.

Tovább

Környezetvédelem

A környezet- és természetvédelem, klímatudatosság jegyében a fenntarthatóság irányába mutató projekteket kezdeményezünk, és bekapcsolódunk már működő tevékenységekbe. Egyesületünk elsősorban szemléletformálással, érzékenyítéssel, valamint a fenntarthatóság hangsúlyozásával, terjesztésével foglalkozik. Céljaink közt szerepel illegális hulladéklerakók felszámolásában való részvétel, és kiválasztott területek hulladékmentesítése is.

Tovább

Ökopszichológia

Személyiség-, kompetenciafejlesztés, ökopszichológia és önismeret irányban az Ismerd meg a természeted! elnevezésű saját programot működtetjük. A szabadban végzett csoportos pszichológiai foglalkozások hozzásegítenek az önismeretünk fejlesztéséhez. A természeti környezet más belső tartalmakat hív elő, mint a zárt térben való munka. Az évszakszimbolika, évkörök, a különböző időszakokhoz kötődő néphagyományok ismerete pedig tovább erősíti a kapcsolatot a 21. századi ember és a természet között. Cél, hogy a belső rezdüléseink és a külső világ közötti harmónia létre tudjon jönni, mely hozzásegít egy egységesebb, integráltabb self eléréséhez. Módszerként különböző művészetterápiás és pszichodramatikus eszköztárral dolgozunk.

Tagjaink

Kisida András
Elnök

Már zsenge koromban az utazás és a túrázás vonzásába kerültem. A hazai középhegységekkel és a közeli tájakkal kezdtem, majd stoppos és InterRail-es utakkal bejártam Európa nagy részét. Azóta pedig még távolabbi térségekbe is eljutottam, valamint egyre részletesebben ismerkedem azokkal a közeli tájakkal. Földrajz szakon szereztem diplomát, több túrakönyv társszerzője vagyok és túra-, idegenvezetőként is tevékenykedem. Csavargásaimkor a hegyek jelentik a legfőbb célterepet, kedvenceim a hosszútávú vándortúrák.

Vikke
Titkár

Már gyerekkoromban magamba szívtam az erdők-hegyek energiáját. Amíg a felnőttek 20 kilométert túráztak, én fel-alá futkostam, mindent átkutatva, mindenhova felmászva. Később geológiát tanultam Szegeden, majd hátizsákos kalandokba kezdtem. Bejártam Európát, dél-Ázsiát, de jártam Ausztráliában és Vanuatun is. 2005 óta a budai Szemlő-hegyi-barlang túravezetője vagyok, ahol gyerekprogramokat – születésnapi bulikat, földalatti földrajzórákat – is szervezek. 2015 óta pedig magashegyi túrákat vezetek a nepáli Himalájába valamint kulturális és természetjáró utakat Indiába, Izlandra és Marokkóba. Ugyanakkor a koronavírus megérkezése óta a figyelmemet a hazai hegységekre fordítottam, amelyekbe újból beleszerettem.

Parturient Pellque

Amet Dapibus Mollis

Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Donec sed odio dui.

Vulputate Ipsum Cursus

Bibendum Aenean Nullam

Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Donec sed odio dui.

Parturient Pellque

Cras Aenean Inceptos

Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Donec sed odio dui.

The only way to make this happen is to make action!

Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nislet.

Donate Now!Act Now!
1,000,000
Acres Conserved
700
Scientists
99.99%
Recycling
2000MW
Solar Power

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...